Фондация „Спорт в България“

От идея до успех - историята на Фондация „Спорт в България“

В последния епизод от предаването „Спорт в БГ“ участие взе проджект мениджърът във Фондация „Спорт в България“ Светлин Караначев, който сподели интересни факти за създаването на организацията, трудните първи стъпки, успехите и плановете за настоящата 2024 година.

През 2023 година Фондация „Спорт в България“ обяви подкрепата си към плувеца Цанко Цанков, който се превърна в първия българин, преплувал Гибралтарския проток и разстоянието между о. Санта Каталина и Лос Анджелис. Впоследствие и сияйната роза на българския шахмат – Нургюл Салимова получи подкрепата на фондацията. Заедно с тях организацията успя да организира множество инициативи с различна насоченост – насърчаване на аматьорския спорт, среща между успели атлети и юноши и др.

В момента Фондация „Спорт в България“ подкрепя още националния отбор на България по художествена гимнастика, боксьора Владимир Георгиев, спортен клуб „Борба – Левски“ и баскетболен клуб „Септември-97“.

„За 2024 година ни предстои партньорство с Фондация „Приятели на спорта“ и с Фондация „Реал Мадрид“. Споделям това нещо, защото искаме да подпомогнем на деца от рискови групи, да им покажем положителен пример с настоящи спортни звезди, които са тръгнали от такива рискови групи и са постигнали значителни успехи.“

Фондация „Спорт в България“ има за цел да подпомага спорта в страната, работейки в няколко ключови направления. Тя се стреми да подкрепя професионални клубове и спортисти, детско-юношеските школи и организации за масов спорт и да насърчава физическата активност сред младите хора.

Предаването „Спорт в БГ“ с водещ Анатолий Георгиев, се осъществява с подкрепата на Фондация „Спорт в България“. То се излъчва всяка събота от 10:00 сутринта и дава възможност на слушателите да бъдат в крак с най-важното в света на българския спорт с гости в студиото, интервюта и обзор на най-значимите спортни събития за изминалата седмица.

Линк към цялото предаване в БГ Радио.