Фондация „Спорт в България“

Владимир Георгиев: Загубата ме върна назад, но вече съм готов да тръгна пак към върха в бокса

Родният боксьор Владимир Георгиев даде  интервю за сайта на Фондация „Спорт в България“ десет  дена след двубоя му с Шакил Томпсън в битката за глобалната титла на WBO и европейския пояс на IBF в средна категория. Българинът отстъпи с в осмия рунд в главния двубой на гала вечерта в Родъръм, Великобритания.

Владимир, който е един спортистите, подкрепяни от Фондация „Спорт в България“, сподели за желанието си да се превърне в първия българин, спечелил титли от такова ниво. Припомняме, че мачът между двамата бе много оспорван, като и Георгиев, и Томпсън търсеха нокаута още в самото начало. Двубоят приключи в осми рунд с победа за британеца.

 „Приех загубата и вече мисля за бъдещето ми и то в краткосрочен план. Наясно съм с това какво да очаквам. Не съм се демотивирал, напротив  наясно съм, че трябва още  работа от моя страна. Готов  съм да изляза и да се боксирам в чужбина. При добри условия, разбира се.  Не се притеснявам от мач навън, взех си вече поуките от двубоя с Томпсън. Чувствам се починал физически и психически. Даже от  понеделник мислех да почна тренировки, но заради отпускането след битката се разболях леко. Когато съм напълно здрав, ще почна с тренировките. До дни се връщам в залата“, сподели българският боксьор относно възстановителния му процес.

Въпреки че загубата го върна няколко места назад в ранглистата, Владимир е категоричен, че е готово скоро да се върне на ринга и да тръгне пак към върха в бокса. „Мисля  юли месец да е следващият ми официален мач. Още тази година се надявам да участвам в два-три двубоя. Съперникът ми бе много силен и  както той спечели, можех и аз да го направя. За мен мачът бе „всичко или нищо“ и бе  на един удар. Колкото близко бях, толкова и далеч останах от победата. Онази вечер бе вечерта на Томпсън“, добави бургазлията.

Владимир Георгиев не пропусна да благодари на  партньорите, които го подкрепят по трудния път към върха. Отбеляза ѝ, че е бил впечатлен от отношението на екипа на Томпсън с него, като дори е бил окуражен от родители на британеца след края на мача.

„Благодаря за подкрепата и партньорството ни с Фондация „Спорт в България“, на личния ми треньор Владо Георгиев и на всички мои приятели, които ме подкрепиха  след загубата. Получих повече позвънявания отколкото при спечелването на първенството, всички от обкръжението ми бяха доволни от представянето ми. Вярвам в себе си и в екипа ми, боксов клуб „Левски“ също ме подкрепя. На всички споменати ще се отблагодаря  на ринга с  предстоящите ми победи“, заключи Владимир.