Фондация „Спорт в България“

Владимир Георгиев: Боксът учи да се бориш със своите слабости

„За децата е важно да спортуват. Конкретно бокса, моят любим спорт, дава много – твърдост, решителност, инициативност, упоритост, воля и смелост. Боксът не е само да се изправиш срещу противника и да се разменяте удари. Това, че можеш да се защитиш е последното нещо, което ти дава този спорт. Учи те да се бориш със своите слабости, да си дисциплиниран и най-важното: да пребориш себе си“, обяви пред БГНЕС шампионът на България в средна категория при професионалистите Владимир Георгиев по време на детския спортен празник „Здравото дете e активно и щастливо дете“ в Националната спортна академия (НСА) „Васил Левски“. Фондация „Спорт в България“ спонсорира събитието, чиято основна идея е насърчаване към системни спортни занимания и повишаване на спортната култура на децата от най-ранна възраст. Специален гост бе подкрепяния от Фондацията Георгиев.

„На мен лично боксът ми даде повече самочувствие и увереност в живота. Не се притеснявам да се проваля. Важното е да успея един път“, продължи той.

Георгиев говори и за това какво му предстои: „Имах нужда от почивка. Доста форсирах нещата тази година. Имах мач с Хуан Руис, който е шампион на Южна Америка и победих. След това се бих за европейска и световна титла. Малко не ми достигна, но не съжалявам за нищо. Сега започвам подготовка за следващия мач, който ще е през юли. Противникът не е ясен“.

Боксьорът е изключително благодарен на Фондация „Спорт в България“ за подкрепата.

„Благодарения на тях имам възможността да правя това, което обичам. В спорта е нужно търпение. Може да загубиш, може да те ощетят, може да останеш без пари, което е и най-често срещания проблем в България. Всеки прави какви ли не саможертви, работи на пет места, не спи, глед семейство. Аз мога да се фокусирам изцяло върху бокса, благодарение на Фондация „Спорт в България“, за което съм много благодарен. Тренирам по цял ден и само титли сънувам“, завърши Георгиев.