Фондация „Спорт в България“

Стилияна Николова: Стремя се към златния медал на Олимпийските игри в Париж

Стремя се към златния медал на Олимпийските игри в Париж. Това заяви в интервю за БГНЕС родната грация Стилияна Николова, която е една от състезателките, подкрепяни от Фондация „Спорт в България“.

18-годишната Николова, родом от Кайро, започна олимпийската 2024 година по впечатляващ начин, като завоюва три златни медала на турнира Гран При в Марбея – тя триумфира в многобоя, както и във финалите на бухалки и на лента на испанска земя.

Относно представянето си в Марбея за начало на сезона, гимнастичката ни сподели: „Да, първото и последно за сега състезание беше в Марбея. Много се радвам, че участвах на него, защото последното ми беше на Световното първенство във Валенсия – имах нужда да усетя тази тръпка и да усетя вълнението от едно състезание. Разбира се, има още накъде и какво да се разработи, но определено беше крачка напред за новия сезон“, каза с оптимизъм Николова за това, което ѝ предстои.

Тя разкри, че композициите ѝ са вече готови, като от време на време се налагат промени. „Композициите са готови. Разбира се, от време на време се налага да се правят някакви промени“, заяви грацията и отправи поглед към Париж 2024:

„От Олимпийските игри в Париж очаквам от себе си да се покажа в най-добрата си светлина и да изиграя съчетанията си по най-добрия за мен начин. Стилияна Николова се стреми към върха на Олимпийските игри и към златния медал. Всеки човек, за да стигне до Олимпиадата, значи го е заслужил. Всички конкуренти са много силни, просто се борим и нека най-добрата спечели“, коментира Николова целите си във френската столица и конкуренцията, която ще срещне по пътя към върха на най-големия международен спортен форум.

Николова получи окуражителни думи от президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева, която присъства в зала „Раковски“ по време на нейната тренировка. „Да, г-жа Раева много работи с нас и много ни помага в процеса“, каза 18-годишната българка и продължи:

„Много се надявам всички спортисти да са доволни от своите резултати и да покажат това, което са работили и най-доброто от себе си на Олимпийските игри в Париж“, изрази тя надежда относно представянето на останалите ни спортисти на Олимпиадата, която ще се проведе в периода 26 юли – 11 август.

Николова, която е подпомагана от Фондация „Спорт в България“, е категорична, че българският спорт се нуждае от такава подкрепа и е благодарна за това, че я получава. „Според мен е много важно българският спорт да бъде подпомаган и да се подкрепя, защото ние наистина влагаме цялото си сърце и душа в залата и извън нея, и сме много благодарни за това“, завърши нашата гимнастичка.

Източник: БГНЕС