Фондация „Спорт в България“

Стилияна Николова бе отличена за спортист на месец май

Стилияна Николова бе отличена за спортист на месец май в традиционната анкета на Пресклуб „България“. Николова получи 16 гласа от спортните редакции и така се нареди на челна позиция в анкетата за изминалия месец. Наградата дойде малко след триумфа ѝ в многобоя на 40-ото издание на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща. Състезателката на Валентина Иванова  добави сребро с обръч и завърши четвърта с лента и пета с топка. Тя печели отличието за втори път след септември 2022 година. 

„Благодаря много за тази награда и за това, че за пореден път показвате вашето отношение и уважение към нашия спорт, a и към целия български спорт“, заяви Стилияна.

До Олимпийските игри в Париж Стилияна Николова ще участва в още две състезания – в международния турнир в Кайро в края на юни и в световната чалъндж купа през юли в Клуж – Напока (Румъния). Непосредствено преди старта на Олимпиадата българският отбор ще направи едноседмичен лагер във френската столица.

„По време на Олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата“, обяви Николова, предаде репортер на БГНЕС. 

Европейската шампионка ще има четири нови трика за Игрите във френската столица.