Фондация „Спорт в България“

Роси МакКий и Мило Борисов поздравиха голмайстора Джемили и присъстваха на тренировка на „Левски"

Вкаралият 8 гола за „Левски“ в настоящия сезон на първенството Джавад ел Джемили бе приятно изненадан преди днешната тренировка от Роси МакКий и Мило Борисов, които са учредители на Фондация „Спорт в България“. Те присъстваха на днешната кондиционна тренировка на синия тим и поздравиха треньора Николай Костов и неговия щаб след победата на тима над Етър с 3:0.

С два гола на мача се разписа Джавад Ел Джемили. Той бе трансфериран точно преди година от кипърския „Акритас Хлоракас“ в синия клуб, като сумата за трансфера бе осигурена изцяло чрез дарение от Фондация „Спорт в България“. Крилото обеща да продължи добрите си изяви със „синята фланелка“. Мило Борисов и Роси Маккий поговориха с треньора Костов и за начина на протичането на подготовката за мачовете. „Тренировките ни са многофазови и натоварващи. Повечето хора не знаят, че футболистите по време на мач са на „червената линия“ като вдигат пулс до почти 200 удара, което налага изключителна подготовка“, разказа треньорът. Останалите футболисти от синия тим отправиха покана за по-чести срещи.

Напоследък интересът към Ел Джемили се засили и се заговори за футболно внимание към него от отбори от силните първенства. Джавад е роден на 4 септември 2002 година. Играе на позицията крило и е юноша на Еспаньор от град Барселона, Испания. Той подписа договор с „Левски“ на 22 февруари 2023 година. Първият му мач бе на 28 февруари 2023 година с Лудогорец Разград, а първият си гол вкарва на 22 юли 2023 година срещу „Ботев“ в Пловдив. За сезон 2023 – 2024 година е изиграл 19 шампионатни мача, в които вкара 8 гола и има 3 асистенции. Има и 6 мача в европейските турнири. Общо мачовете за двата сезона са 36, в които е вкарал 8 гола. Фондация „Спорт в България“ работи активно както с индивидуални спортисти, така и с професионални клубове.

,,Радваме се, че успяхме чрез Фондация „Спорт в България“ да помогнем да се осъществи трансфера на Джавад ел Джамили. Той се вписа отлично в отбора на „сините“ и само година след това вече показва отлични резултати за „Левски“, сподели Мило Борисов.

Източник: БГНЕС