Фондация „Спорт в България“

Фондация „Спорт в България“ обяви дългосрочна подкрепа за Нургюл Салимова

Фондация „Спорт в България“, която активно подпомага млади спортни таланти, както и аматьорския спорт, обяви дългосрочна подкрепа за талантливата ни шахматистка Нургюл Салимова, която стана втора на Световната купа за жени по шахмат в Баку.

„Нургюл Салимова е изключителна личност. Тя е доказателство, че с труд, упоритост и дисциплина всичко е възможно. За нас е привилегия да застанем зад нея и да засвидетелстваме нашето възхищение към нейния талант като ѝ осигурим дългосрочна подкрепа в подготовката за бъдещите състезания“, заяви меценатът и предприемач Мило Борисов, един от учредителите на фондацията.

Мисията на Фонация „Спорт в България“ е да предоставя възможност на български спортисти да развиват таланта си и да постигат успехи за националния трибагреник. Организацята подпомага и реализирането на проекти за масов спорт, които промотират активен начин на живот и помагат на подрастващите да изградят спортна култура.

Съобщението идва, след като двамата учредители на Фондацията – Мило Борисов и Роси МакКий, дадоха премия за доброто представяне на даровитата шахматистка от 10 000 лв.