Фондация „Спорт в България“

Иван Черкезов: Виртуалният музей на клуба ми напомни, че „Левски“ е моят живот

Българинът, живеещ в Калгари, разказва за първото си посещение в новата дигитална експозиция на „сините“

„Левски е нашият живот, припомних си го влизайки във виртуалния музей“. Това сподели Иван Черкезов, който от години живее в град Калгари, Канада. Историята на българина показва, че любовта към любимия отбор не познава граници, а новият виртуален музей на „сините“ му е дал възможност да се потопи в славната история на клуба, въпреки че се намира на повече от 8000 км от родината си.

„Приятели, ако случайно досега не сте били в музея, направете го, защото истински си заслужава“, каза Черкезов за дигиталната експозиция, която е създадена с подкрепата на Фондация „Спорт в България“ и генералния спонсор на „Левски“. Той допълва, че новият виртуален музей има и английска версия, което дава възможност и на чужденци да научат повече за отбора и неговата история.

„Споделих на всичките си приятели от четири различни континента, и всеки е впечатлен какво е „Левски“, не само за България, но и за целия свят“, допълва Черкезов.

Работейки с деца и младежи със специални нужди, Иван Черкезов открива, че спортът е едно от малкото неща, които обединяват хората, преодолява граници и най-важното – вдъхва надежда.

Веднага щом влиза във виртуалната клубна експозиция посредством номера на членската си карта, Иван потъва в 110-годишната история на клуба и славните моменти, с които всеки левскар се гордее. „Учех в 112 училище. Когато на „Герена“ имаше мач и „Левски“ вкарваше гол, публиката се чуваше чак в класната ни стая“, спомня си Черкезов.

В емоционално видео българинът споделя още за радостните моменти от мачовете на отбора като незабравимия победен гол на Николай Тодоров – Кайзера срещу Глазгоу на реванша в София, с който „сините“ отстраниха шотландския гранд в евротурнирите. Той разказва и за други победни мачове от историята на „Левски“, като призова всеки фен на „сините“, който иска да си припомни интересни и славни моменти от историята на любимия клуб, да разгледа виртуалния музей.