Фондация „Спорт в България“

Фондацията подпомага Държавното първенство по шахмат

Фондация „Спорт в България“ подпомага Държавното първенство по шахмат за мъже и жени, което ще започне на 3-и август в София. Надпреварата, която ще продължи общо осем дни в клуб Black&White, част от комплекс Palms Royale Sofia, се очаква да събере едни от най-изтъкнатите национални състезатели.

Наградният фонд от 25 000 лева ще бъде разпределен сред победителите. Той е осигурен от партньори на Българската федерация по шахмат 2022, сред които е и Фондацията. Битките за отличията ще се предават на живо онлайн, което ще увеличи вниманието към събитието.

Българска федерация по шахмат 2022 реализира най-престижната част от държавния спортен календар за пореден път на нивото, което състезателите заслужават. Успешното сътрудничество с нашите партньори ни дава увереност да работим за просперитета на българския шахмат“, сподели доц. д-р Венета Петкова, председател на федерацията.

Фондация „Спорт в България“ се стреми да подпомага развитието на шахмата в България, създавайки условия за постигане на високи спортни резултати и популяризиране на играта сред младите хора.