Фондация „Спорт в България“

Фондация „Спорт в България“ организира празничен обяд в чест на гимнастичките ни

С празничен обяд в 888 Taste Show Asian Cuisine, в комплекс Palms Royale Sofia, Фондация „Спорт в България“ почете родните гимнастички, техните треньори и ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика.

Грациите ни изпратиха едно изключително успешно европейско първенство в Будапеща, Унгария, където завоюваха отборната титла и още осем отличия – 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови. Стилияна Николова спечели златото в многобоя и сребро на обръч, а Боряна Калейн грабна титлата на обръч и бронз на бухалки. Елвира Краснобаева пък остана трета на лента.

Ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева защити европейската си титлата в многобоя, а при девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова взеха съответно сребро на лента и бронз на топка във финалите на отделните уреди.

„Момичета, искам само да ви кажа, че вие карате цяла България да плаче, да се изправя на крака, да чувства невероятна национална гордост, когато чуе химна. Този път три пъти прозвуча в залата. В момента, в който химнът спря, а вие продължихте да пеете, беше уникален. Залата стана на крака. Това беше един уникален момент, който мисля, че изпълва сърцата на всички българи с гордост. В главата ми идва стихът на нашия поет и писател Иван Вазов „Цяла България сега вас ви гледа“. Цяла България ще продължи да ви гледа и да ви подкрепя. Навремето всичко се е случвало на бойното поле. Пожелавам ви да имате стоицизъм, търпение, мотивация, смелост, вяра, защото трябва да вярвате, че сте най-добрите. Стискаме ви палци, за да можете в Париж да покажете на какво сте способни. Ще бъдем до вас, ще стоим зад вас сега и занапред“, каза при посрещането на гимнастичките един от съоснователите на Фондация „Спорт в България“ Роси МакКий.

Тя поздрави родните грации за успехите им до този момент и им пожела успех на предстоящите Олимпийки игри в Париж това лято. „От Фондация „Спорт в България“ сме изключително горди, че можем да подкрепяме вашите усилия и да бъдем част от вашия успех. Уверени сме, че ще продължите да ни радвате с още постижения и медали“, добави Роси МакКий.