Фондация „Спорт в България“

Дигитален музей представя историята на ПФК „Левски“

Официалната клубна музейна експозиция на ПФК „Левски“ е вече достъпна в дигитален вариант. Виртуалният музей е проект на фондацията и генералния спонсор на ПФК „Левски“, част от групата Palms. Той представя в дигитален формат наследството на тима и включва 3D-модели на някои от най-ценните артефакти, за да бъдат те достъпни за всеки левскар от страната и чужбина с членска клубна карта.

Музейната експозиция на ПФК „Левски“, създадена от клуба заедно със Сдружение „Сини сърца“, отвори врати на 2-ри октомври 2019 година, предоставяйки шанс на феновете да се докоснат до историята на сините. Създаването на виртуален вариант на музея прави леснодостъпни всички реликви на „Левски“ за милионите му фенове по света. Докато до сега само посетителите на музея на ПФК „Левски“ можеха да се потопят в богатата история на клуба, днес дигиталният музей го прави достъпен до всички притежатели на членска клубна карта.

В музея привържениците на сините могат да се докоснат тук до исторически документи, знамена, купи, медали, макет на първия стадион на клуба – игрище „Левски“, лични вещи на легендарния, незабравим Георги Аспарухов, както и редица други експонати, нагледно демонстриращи огромната значимост на клуба и „синята“ общественост през годините.

Потопете се в славната 110-годишна история на ПФК „Левски“ тук!