Фондация „Спорт в България“

Боряна Калейн: В спорта ние имаме по-високи цели от нашите временни проблеми

„Като професионални спортисти, всекидневно се срещаме с много лишения. Но за да бъдем шампиони, ние имаме по-високи цели от нашите временни проблеми“, сподели абсолютната европейска шампионка в художествената гимнастика от Баку 2023 Боряна Калейн тази събота в предаването „Спорт в БГ“.

По време на гостуването българската грация сподели детайли относно подготовката си за Олимпиада в Париж 2024, за предстоящата Световната купа по художествена гимнастика в София през април и Европейското първенство през май в Будапеща, Унгария. Младата спортистка акцентира върху важността на подпомагането на българския спорт, което дава шанс на българските спортисти да се състезават и да представляват страната на световно ниво.

„Много е хубаво, че има организации като Фондация „Спорт в България“, които подкрепят българския спорт, защото ние имаме нужда от това. Изключително важно е, когато имаш материално осигурени условия, където можеш да се подготвяш. Много съм щастлива, че има фондации, които наистина се грижат за българския спорт, за да можем ние да продължим да държим едно много високо ниво в световен мащаб“, добави Боряна Калейн във връзка с подпомагането, предоставено от Фондация „Спорт в България“ от началото на 2024 г.

В началото на 2024 година Фондация „Спорт в България“ обяви официално подкрепата си към „златните момичета“ от националния отбор по художествена гимнастика, като част от мисията си да подкрепя развитието на професионалния спорт у нас. Освен това Фондацията се стреми да подкрепя и детско-юношеските школи, както и да помага за развитието на масовия спорт и да насърчава физическата активност сред младите хора.

„Започнах да тренирам, когато бях на 6. Тази година навършвам 24 години, така че бих казала, че художествената гимнастика е нещото, което съм правила целия си съзнателен живот. В спорта талантът ти дава едно преимущество пред останалите, но твоята дисциплини, това да не се отказваш и да се бориш, биха надделели в даден момент“, коментира Калейн по време на предаването „Спорт в БГ“.

Предаването „Спорт в БГ“ с водещ Анатолий Георгиев, което се осъществява с подкрепата на Фондация „Спорт в България“, се излъчва всяка събота от 10:00 сутринта и информира за най-важното в света на българския спорт с гости в студиото, интервюта и обзор на най-значимите спортни събития за изминалата седмица.

Линк към цялото предаване в БГ Радио.