Фондация „Спорт в България“

„Фокусът върху 2024 г. ще бъде подпомагането на аматьорския спорт“

Изпълнителният директор на Фондация „Спорт в България“ Вяра Великова и Светлин Караначев – проджект мениджър във Фондацията, взеха участие в последното за годината предаване на БГ Радио – „Спорт в БГ“. По време на разговора гостите споделиха детайли за постигнатото през 2023 г. и плановете си за предстоящата 2024.

„2023 година бе белязана от много успехи, но през нея фокусът ни беше да подпомагаме професионални спортисти. Нургюл Салимова завоюва световни титли, а Цанко Цанков направи историческо преплуване за българската история. Планът ни за 2024 година е да помагаме на социални каузи – да помогнем на деца в неравностойно положение, като им осигурим възможност да се развиват в спорта“, сподели Вяра Великова, изпълнителен директор на Фондацията.

Фондация „Спорт в България“ има за цел да подпомага спорта в страната, работейки в няколко ключови направления. Тя се стреми да подкрепя професионални клубове и спортисти, детско-юношеските школи и организации за масов спорт и да насърчава физическата активност сред младите хора.

„Радваме се, че през последната година българските спортисти постигнаха забележими резултати и се надяваме положителният пример, който те дават, да вдъхнови младото поколение. Наша цел е да стимулираме повече деца да практикуват спорт, било то аматьорски или професионално“, сподели Светлин Караначев.

Предаването „Спорт в БГ“ с водещ Анатолий Георгиев, се осъществява с подкрепата на Фондация „Спорт в България“. То се излъчва всяка събота от 10:00 сутринта и дава възможност на слушателите да бъдат в крак с най-важното в света на българския спорт с гости в студиото, интервюта и обзор на най-значимите спортни събития за изминалата седмица.

Линк към цялото предаване в БГ Радио.