Фондация „Спорт в България“

Емоционална среща между Златните момичета на България и актьорите от ТБА

По отношение на представлението Димитрова и момичетата се обединиха около това, че актьорският състав се е справил на много високо ниво. „Много ми хареса постановката. Уникална актьорска игра на състава на Театъра на Армията. Бях позабравила романа – доста от нещата присъстват все още в нашата действителност“, каза старши треньорът на ансамбъла.

Димитрова бе категорична, че без помощта на партньор като Фондация „Спорт в България“, нещата няма как да се получават лесно за родните грации. „Вие знаете, че без помощта на партньори, на приятели, на хора, които да ти подадат ръка, нищо не може да се случи, така че ние сме изключително благодарни на Фондацията. Те подкрепят момичетата, улесняват доста работата ни, наистина оценяваме жеста, който правят за нас“.

Относно това какво предстои през олимпийската 2024 година, тя заяви: „Имаме доста работа, доста състезания. Както Европейско първенство преди Олимпиадата, готвим се изключително сериозно, няколко лагера ни предстоят. Така че, готвим се наистина отговорно и сериозно. Един спортист никога не е напълно здрав, но работим абсолютно на 100%. Готови са съчетанията и композициите, на 11 февруари ще имаме оглед от журито за композициите и се надявам в най-скоро време да ги покажем и на хората“, добави тя за съчетанията на момичетата.

Петрова изрази мнение, че е напълно вероятно ансамбълът ни да повтори постижението на Златните момичета от Игрите в Токио, които зарадваха България с олимпийско злато. „Смятам, че всичко е възможно и наистина работим за това, треньорите правят всичко възможно, така че да се подготвим и да покажем това, което правим по цял ден. Абсолютно всички страни се борят и виждат, че е възможно не само Русия да побеждава. Смятам, че всички са конкуренция“, каза още тя по адрес на най-сериозните ни съперници.

Димитрова не се различи от тях по отношение на конкуренцията и си пожела възможно най-оптимално класиране и много здраве през тази година. „Ние от треньорския щаб сме на едно и също мнение с момичетата, така че наистина конкуренцията е огромна и се надявам с много труд да постигнем резултатите, които заслужаваме. Пожелавам си възможно най-оптимално класиране и много здраве“, завърши старши треньорът на грациите ни.

Източник: БГНЕС