Фондация „Спорт в България“

LALIGA Football Seminar се провежда днес в София

Днес в София се провежда едно от най-значимите събития за българския футбол през 2024 – LALIGA Football Seminar. Събитие, на което присъстват лектори от испанските футболни клубове, готови да предадат своите знания на ръководните фактори в нашите клубове. Събитието за пореден път се организира от Palms Bet и Фондация “Спорт в България”.

Представители на Хетафе, Севиля и LALIGA  са лектори на събитието, а делегации от българските футболни отбори са сред основните гости. Водещите на събитието са футболните коментатори Павел Колев и Георги Георгиев, които го откриха и дадоха думата на г-н Мило Борисов и г-жа Роси МакКий, които приветстваха гостите. 

“Знаем, че българските клубове срещат предизвикателства, с които преди време испанските им колеги са се справили. Затова поканихме нашите партньори от LALIGA, за да могат клубовете от страната ни да споделят идеи, да създадат връзки и да си помагат взаимно“, коментира учредителят на фондацията – г-жа Роси МакКий.

„За мен е огромна изненада колко поддръжници на испанския футбол има във вашата страна. Сигурна съм, че гостите от Севиля и Хетафе ще бъдат много полезни за вашите клубове и нямам търпение да започваме“,  коментира г-жа Хайоне Сереихо, представител на посолството на Кралство Испания в Република България.

„Трябва да разберем, че през 2013 г. финансовата ситуация в испанските клубове беше много лоша. Взехме мерки и тепърва ще ви покажа как се подобрихме. Създадохме нова система за икономически контрол през сезон 2013/14 и сега можем да видим резултатите. Десет години по-късно общият дълг на испанските клубове е намалял с над 600 милиона евро“, сподели Анхел Бас относно финансовото развитие на испанското първенство.

LALIGA Football Seminar ще продължи през целия ден, като са предвидени различни презентации от експертите от испанските грандове.