Фондация „Спорт в България“

Стефан Тошев: Фондация „Спорт в България“ сбъдва една наша мечта

„Гордеем се, че спортен клуб „Борба – Левски“ е клубът с най-голям международен принос. През годините сме спечелили множество отличия от олимпийски игри, световни и европейски първенства,“ сподели Стефан Тошев, треньор в спортен клуб „Борба – Левски“ тази събота в предаването „Спорт в БГ“.

Треньор в клубът по борба в България с най-много международни успехи, Стефан Тошев, гостува в последния епизод от предаването по БГ радио „Спорт в БГ“, като сподели за плановете на клуба през настоящата 2024 година.

Един от основните проекти на спортен клуб „Борба – Левски“ е подобряване на условията за трениране. Базата на клуба претърпя множество промени през последните няколко години. Две от залите бяха напълно ремонтирани, а тази година третата им зала е в процес на обновяване. Това ще позволи на общо 200 деца да тренират всекидневно по 12 напълно нови тепиха. Надеждата на клуба е с по-добрите условия да привлече още млади таланти и скоро трениращите деца да стигнат 400-500.

„Много сме благодарни, че ще си сътрудничим с Фондация „Спорт в България“. Благодарение на партньорството ни ще имаме възможност да закупим автобус, който ни е крайно необходим за нашите транспортни нужди. Ще можем да сме по- мобилни за състезанията, в които взимаме участия. Мога да кажа, че Фондация „Спорт в България“ сбъдва една наша мечта да улесним ежедневието ни,“ добави треньор Тошев.

Фондация „Спорт в България“ има за цел да подпомага спорта в страната, работейки в няколко ключови направления. Тя се стреми да подкрепя професионални клубове и спортисти, детско-юношеските школи, както и да помага за развитието на масовия спорт и да насърчава физическата активност сред младите хора.

Предаването „Спорт в БГ“ с водещ Анатолий Георгиев, което се осъществява с подкрепата на Фондация „Спорт в България“, се излъчва всяка събота от 10:00 сутринта и информира за най-важното в света на българския спорт с гости в студиото, интервюта и обзор на най-значимите спортни събития за изминалата седмица.

Линк към цялото предаване в БГ Радио.