Фондация „Спорт в България“

Дейности

Фондация „Спорт в България“ развива множество дейности, които са в обществена полза. Събраните средства по отделните каузи са предназначени за подкрепа на професионални спортисти, спортни клубове и организации.

Професионален спорт

Фондация „Спорт в България“ е организация, посветена на развитието на професионалния спорт в страната. Ние вярваме, че спортът обединява и затова се стремим да подпомагаме процесите, които ни карат да гледаме в една посока дългосрочно. Подпомагаме талантливи спортисти, спортни клубове и организации, за да могат да достигнат своя пълен потенциал и да издигнат българския спорт към нови висоти.

Борба - Свободен стил - Държавен личен шампионат - 05.01.24 -  - Wrestling - Freestyle - National Championship - 05.01.24

© Copyright: Ivan S. Ivanov / LAP.bg imageslap@lap.bg +359 879 111 1201

Масов спорт - „Спорт в училищата“

Една от основните цели на фондацията е подпомагането на аматьорския и масов спорт с акцент върху деца и ученици. Чрез подобряване на условията за спортуване в училищата и организиране на кампании с цел ангажиране на общността, вярваме, че можем да стимулираме повече деца да спортуват редовно. 

С инициативата „Спорт в училище“ целим да съдействаме за по-хармоничното развитие на учениците, като улесним достъпа им до избраната от тях спортна дейност. По този начин искаме да насърчим култура на физическа активност, екипна работа и дисциплина, които са в основите на личностното изграждане на учениците.

Семинари

Фондация „Спорт в България“ организира семинари на разнообразна тематика с основна цел подпомагане на развитието на професионалния и масов спорт в България. 

Чрез тези обучения специалисти и любители на спортната общественост в България имат възможност да придобият нови знания и умения.

LaLiga футболен семинар

LaLiga Football Seminar e първият семинар, който Фондация „Спорт в България“ организира съвместно с българския онлайн оператор Palms Bet. Семинарът, който се проведе в Grand Hotel Millennium Sofia, събра над 80 представители от българския футболен елит. Събитието предостави шанс на клубовете от българския шампионат да обменят опит и идеи с представители на LaLiga.

Обучения

OnPaste.20230516-135110

Фондацията провежда обучения и други форми на образователни инициативи. По този начин се надява да повиши качеството на професионално занимаващите се със спорт кадри и така да съдейства за повишаване на нивото им в съответствие с последните международни тенденции в образованието.