Фондация „Спорт в България“

Боряна Калейн е „Гимнастичка на 2023“

 Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн спечели убедително престижната класация за „Гимнастичка на 2023 година“ на Европейската гимнастика. Това е второ отличие за на българската грация, която през 2021-а отново завоюва отличието.

„Щастлива съм от това, че отново печеля тази награда! Това показва, че имам много и верни фенове в България и по света, които ме подкрепят, за което мога само да им благодаря. Това е едно голямо признание за моя труд и този на моите треньори! Тази награда ще ми бъде една голяма мотивация за това да не спирам да се опитвам да показвам една по-различна гимнастика на килима!“, заяви носителката на приза „Гимнастичка на годината“, Боряна Калейн.

По-късно днес възпитаничката на Марияна Памукова се нареди на четвърта позиция в класацията „Най-добрите спортисти на София“ за 2023 г. Наградата на Калейн бе връчена лично от бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. – Ренета Камберова.

Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на София за 2023 г. и по обявяване лицата на инициатива „Световна столица на спорта за 2024″, се състоя за първи път днес в Музея на историята на физическата култура и спорта в Националния стадион „Васил Левски“.

Източник: БФХГ