Фондация „Спорт в България“

Борислава Мандур: Насърчаването на масовия спорт ще ни направи здрава нация

„Възпитаването на спортна култура сред децата и насърчаването на масовия спорт ще доведат до превръщането ни в здрава нация.“ Това сподели старши треньорът и председател на баскетболен клуб „Септември 97“ Борислава Мандур в предаването на БГ Радио – „Спорт в БГ“, което се излъчва всяка събота в ефира на радиото.

„За 2024 година имам голямата мечта да подобря условията в нашата зала и се надявам това лято да можем да направим ремонт, което вярвам, че ще се случи благодарение на помощта, осигурена от Фондация „Спорт в България“, каза още старши треньорът на „Септември 97“.

В началото на 2024 година Фондация „Спорт в България“ обяви подкрепата си към софийския баскетболен клуб „Септември 97“, което е част от политиката на организацията да помага за развитието на спорта в страната, както и да възпитава спортна култура.

„Изключителни хора има в тази фондация. Хора, които имат отношение към проблемите в спорта. Много се радвам, че попаднахме в тяхното полезрение и те ни подадоха ръка, за да подобрим във всички аспекти работата ни с децата. Средствата, които получаваме от Министерството на спорта са малки и благодарение на организации като Фондация „Спорт в България“ баскетболните клубове успяват да съществуват у нас,“ разказа още Борислава Мандур.

Фондация „Спорт в България“ има за цел да подпомага спорта в страната, работейки в няколко ключови направления. Тя се стреми да подкрепя професионални клубове и спортисти, детско-юношеските школи, както и да помага за развитието на масовия спорт и да насърчава физическата активност сред младите хора.

Предаването „Спорт в БГ“ с водещ Анатолий Георгиев, което се осъществява с подкрепата на Фондация „Спорт в България“, се излъчва всяка събота от 10:00 сутринта и информира за най-важното в света на българския спорт с гости в студиото, интервюта и обзор на най-значимите спортни събития за изминалата седмица.

Линк към цялото предаване в БГ Радио.